BIST 100
14.729,65 -0,03%
DOLAR
46,4583 0,04%
EURO
53,0777 -0,39%
GRAM ALTIN
6.254,96 0,80%
FAİZ
41,13 0,24%
GÜMÜŞ GRAM
97,33 0,54%
BITCOIN
64.276,00 0,79%
GBP/TRY
61,5541 0,10%
EUR/USD
1,1420 -0,44%
BRENT
78,18 -2,97%
ÇEYREK ALTIN
10.226,86 0,80%
Bingöl Az Bulutlu
Bingöl hava durumu
21 °

Hülakü: “Maden Faciası İhmallere Rağmen Devam Ediyor”

TBMM İliç Maden Kazazı Araştırma Komisyonu üyesi olan DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, meclis genel kurulunda maden ocaklarında yaşanan ihmalleri eleştirdi.

omer-faruk-hulaku

BİNGÖL GÜNCEL TV - Hülakü, yaptığı konuşmada, maden ocaklarının Türkiye'de mezarlıkla eşdeğer hale geldiğini belirtti. Soma maden faciasının 10. yıl dönümünde hala adaletin sağlanamadığını ve iş güvenliğinin hala ciddi bir sorun olduğunu vurguladı. Zonguldak'ta yeni özel bir maden ocağında yaşanan göçük olayını da hatırlatarak, maden ocaklarında yaşanan faciaların temel sebebinin gerekli önlemlerin alınmaması olduğunu ifade etti.

Hülakü, maden facialarının çeşitli sebeplerle meydana geldiğini belirterek, örneğin Amasra'da havalandırma yetersizliği, Soma'da yangın riski yüksek metal içeren kömür damarları, Ermenek'te biriken suyun yarattığı basınç gibi faktörlerin etkili olduğunu söyledi. Hülakü, son 20 yılda özellikle özel şirket mantığıyla çalışmaya başlanmasının iş güvenliği tedbirlerinin yetersiz kalmasına, madencilerin fazla üretime zorlanmasına ve denetim eksikliklerine yol açtığını dile getirdi.

Özel şirketlerin maden facialarındaki rolünün detaylı olarak araştırılması gerektiğini vurgulayan Hülakü, kamu iktisadi teşebbüslerinin de özel sektör mantığından vazgeçerek iş güvenliği konusunda daha hassas olması gerektiğini belirtti. Hülakü, maden ocaklarında yaşanan tüm faciaların sorumluluklarının ortaya çıkarılması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, bu şekilde artık maden facialarıyla ilgili konuşmak zorunda kalmayacaklarını ifade etti. [BGHA]


[ilgiliMakale icerik_id="20607"]

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?