

BİNGÖL GÜNCEL TV - Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara düzenlemeleri görüşmek üzere ikinci kez toplandı. Komisyon toplantısına Türk-İş Genel Saymanı Ramazan Ağar, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, Zekeriya Nazlım, Türkiye İnşaat ve İnşaat İşçileri Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Danışmanı Enis Bağdadioğlu.
Toplantının ardından Türk-İş Genel Saymanı Ramazan Ağar açıklamalarda bulundu. Ağar, görüşmede ne işverenler, ne hükümet ne de kendileri tarafından herhangi bir rakam teklif edilmediğini belirtti. Komisyonun bu hafta üçüncü kez toplanacağından da söz etti. Ağar, "Görüşmelerin tatilden önce sonuçlanmasını bekliyoruz. İşveren temsilcilerimiz kendi aralarında görüşerek komisyona bilgi verecekler. Komisyon karara vardıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır."
Ağar, müzakerelerin halkın alım gücünü artırmayı ve mevcut koşullara göre bir miktar rahatlama sağlamayı amaçladığını vurguladı. Dolar bazında değil, Türk parası üzerinden pazarlık yapıyoruz. 500 doların üzerinde pazarlık yapmak söz konusu değil” dedi.
Halihazırda 8 bin 506 lira olan asgari ücretin yeni miktarının Kurban Bayramı öncesi açıklanması bekleniyor.
