

Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izni iptal edildi. Karar, üniversitede eğitim gören öğrenciler, akademik kadro ve mezunlar arasında belirsizliğe neden oldu.
1996 yılında kurulan ve Türkiye’nin önde gelen vakıf üniversiteleri arasında yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi ile ilgili alınan kararın, kurucu vakfına kayyım atanmasının ardından geldiği belirtildi. Kararda, ilgili düzenlemenin 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamında yapıldığı ifade edildi.
Kararın ardından üniversitede eğitim gören binlerce öğrencinin durumu gündeme geldi. Öğrencilerin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenmesi beklenen süreç kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne (MSGSÜ) aktarılması planlanıyor.
Ancak geçiş sürecine ilişkin ders denklikleri, eğitim hakları ve idari işlemler konusunda net bir takvim açıklanmış değil. Bu durum öğrenciler ve veliler arasında endişeye yol açtı.

