

BİNGÖL GÜNCEL TV - Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın "İstanbul, Ankara ve İzmir'de uzun süre deprem olmayacak" şeklindeki iddiaları, Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un sert tepkisine neden oldu.
Prof. Dr. Ersoy, Ercan'ın açıklamalarını "jeoloji ve deprem bilimiyle ilgisi olmayan" ve "gayribilimsel" olarak nitelendirdi. Ayrıca bu tür açıklamaların vatandaşları yanıltabileceğini ve tehlikeli olabileceğini vurguladı. İstanbul için yapılan bilimsel çalışmalara atıfta bulunarak, Marmara Denizi'nin ciddi bir araştırma konusu olduğunu ve bu konuda birçok bilim insanının çalıştığını belirtti.
Prof. Dr. Ersoy, "100 yıl - 200 yıl deprem olmayacak demek vebal altında olmaktır ve bu da bir suçtur" şeklindeki ifadeleriyle de bu tür iddiaların ciddiyetini vurguladı. [BGHA]
