

BİNGÖL GÜNCEL TV - Bingöl’de geçen yıl bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davası, taziye çıkışında yeniden alevlendi. Husumetli oldukları aile bireylerinin aracına ateş açan saldırganlar, olayla ilgisi bulunmayan baba ve kızını yaraladılar. Baba O’nun durumu kritik, kızının ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
Bingöl merkez çevre yolu Kültür Mahallesi kavşağında silahlı saldırı meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Karlıova İlçesi Çatak ve Mezracık mezrasında iki aile arasında yaşanan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından kan davası güden taraf, husumetli oldukları aile bireylerinden birini takibe aldı. Kültür Mahallesi’ndeki taziyeden çıkış yapan ve husumetlilerinin de olduğu araca çevre yolu Kültür Mahallesi kavşağındaki ışıklarda ateş açtılar.
Silahlı saldırıda araçta bulunan A.O (46) ve kızı H.O kurşunların hedefi oldular. Hedef olan kişi ise yara almadan kurtuldu. Ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan baba A. O durumunun kritik olduğu ve yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü, kızının ise elinden yaralandığı, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
A.O’nun dün vefat eden babasının taziyesi için İstanbul’dan Bingöl’e geldiği ve kızıyla birlikte mezar ziyaretine giderken, takip edilen yakınlarının da araca bindiği, O. ailesinin olayla ilgilerinin bulunmadığı, saldırıdaki hedefin araçtaki yakınlarının olduğu belirtildi.
Olay yeri incelemesini yapan polis geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili çalışmalar devam ediyor.(BGHA)
