BIST 100
14.828,83 2,30%
DOLAR
45,2301 0,01%
EURO
53,1888 0,56%
GRAM ALTIN
6.802,74 2,67%
FAİZ
41,55 0,80%
GÜMÜŞ GRAM
110,72 4,50%
BITCOIN
81.667,00 0,02%
GBP/TRY
61,6129 0,58%
EUR/USD
1,1750 0,49%
BRENT
106,18 -3,36%
ÇEYREK ALTIN
11.122,47 2,67%
Bingöl Kapalı
Bingöl hava durumu
12 °

Millet Bahçesi ve Köprü Projesi İçin Geri Sayım Başladı

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldiği basın toplantısında, planlanan projeler ve yürütülen çalışmalara dair açıklamalarda bulundu.

11980004.MOV_snapshot_04.31.720
Haber: Bingöl Güncel Tv

Başkan Arıkan, şehrin geleceğine hayat verecek dönüşüm projesi olan 350 dönümlük askeri alan için devir protokolünün imzalandığını ve yakın zamanda hayata geçirileceğini söyledi. Arıkan, ayrıca, yapımı devam eden Millet Bahçesi Projesi’nin bu yılsonuna doğru tamamlanacağını, programa aldıkları Aşağı Çarşı yolunun ihalesinin yapılacağını, Az Şehir Tepesi Projesi’nde son aşamaya gelindiğini, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi’ni Devlet Hastanesi mevkiinde bağlayacak köprü ve yol projesinin hayata geçirileceğini, Halk Ekmek Fabrikası projesinin hayata geçirileceğini, mevcut DSİ hizmet binasının bulunduğu alanı Belediye Sosyal Tesisleri’ne dönüştürerek şehre yeni bir yaşam alanı kavuşturacaklarını, ayrıca aynı bölgede hasta refakatçilerinin konaklayacağı 65-70 yataklı bir konukevi yapımı planladıklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı Arıkan, Belediye olarak ortaya çıkardıkları ticari plaka usulsüzlüğüyle ilgili yargı sürecinin devam ettiğini belirterek kimsenin suç işleme özgürlüğüne sahip olmadığının altını çizdi.

Bingöl Belediyesi’nin planladığı ve yürüttüğü projeleri kamuoyuna duyurmaya devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Arıkan, “Büyük bir heyecan ve çabayla yürüttüğümüz şehrin geleceğine hayat verecek dönüşüm projesi olan askeri alanın dönüşümü! Burası herkes için bir hayaldi, bunun asla gerçekleşemeyeceğini düşünenler oldu. Seçim vaadimizde ‘bunu yapacağız’ dedik. Bunu yaparken çok ciddi destek aldık. Şehrin trafiği ve ulaşımını ne kadar olumlu etkileyecek, şehrin sıkışmışlığını giderecek bir proje olduğunun farkındaydık. Burada yeni ticari ve sosyal alanların kazandırılması ile şehre hizmet etmesinin, bu alanın ne kadar önemli olduğunu her ortamda dile getirdik. Bu büyük müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçen hafta Perşembe günü Milli Savunma Bakanımızla birlikte biz bu imzayı attık. Bu protokol resmen imzalandı. Şu an 350 dönümlük bu askeri alan, artık belediyenin kullanımında! Bu da Bingöl için, bizler için, memleketimiz için hayırlı olsun. Bu yapılırken Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum, Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler’e çok teşekkür ediyorum, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a çok teşekkür ediyorum, milletvekillerimiz Sayın Feyzi Berdibek ve Sayın Zeki Korkutata’ya çok teşekkür ediyorum, Valimiz Sayın Cahit Çelik’e çok teşekkür ediyorum, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa Demir’e çok teşekkür ediyorum, İl Başkanımız Sayın Yılmaz Seven’e çok teşekkür ediyorum, bütün çalışma arkadaşlarımın her birine yürekten teşekkür ediyorum. Bingöl tarihinin bugüne kadar atılmış en önemli adımını, en büyük projesini, her anlamda dönüşüm ve şehrin bütün hizmetlerinin yapılması noktasında çok büyük bir kaynak oluşturma noktasında. Biz çalışmalarımızı, projelerimizi insanlarla paylaşırken vaatlerimizi verirken, planlarımızda askeri alan vardı. Bunu yaptık. Askeri alanın önemini vurgulayarak söylüyorum, Bingöl tarihinin en önemli girişimi! Vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onların inancı ve dualarıyla biz bu aşamaya ulaştık. Bunun bir ekip işi olduğuna ve dayanışma ile sonuçlandırılabileceğine inandık ve başardık. Askeri alanın müjdesini paylaşabiliriz ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu hafta MSB’den üst yazılarımızın da gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Şehrin sembolü olacak proje: Az Seyir Terası

Bingöl Belediyesi olarak uzun zamandır üzerinde çalışılan Az Seyir Terası Projesi’nde son aşamaya gelindiğini kaydeden Başkan Arıkan, “Çok güzel bir proje hazırladık. Şehirde heyecan oluşturacak, insanların keyifle faydalanacağı çok güzel bir proje! Şehrin insanlarının mutlu olacağı, alternatiflerinin çok olacağı, ailece iyi zaman geçirebilecekleri çok önemli bir alternatif olacak. Burayı sadece bir seyir terası olarak düşünmedik; aynı zamanda restoranı, kafeteryası, oturma alanları, seyir terası, otoparkı ile şehri hâkim bir tepeden gören bir yer olarak şehrin sembolü olacaktır. Buradaki çalışmaları son aşamaya getirdik. Arsaların da tahsisiyle projemiz tamamlandı. Yakın bir zamanda bütün işlemler tamamlanınca ihale işlemlerine başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi arasında yol ve köprü projesi

Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi arasında Devlet Hastanesi’ne bağlantı sağlanacak köprü projesini tamamladıklarını söyleyen Başkan Arıkan, “Kültür Mahallesi ve Saray Mahallesi arasında Devlet Hastanesi’ne bağlantı sağlanacak çok güzel bir köprü çalışmamız var. Kamulaştırma çalışmalarını hemen hemen bitirdik ve şu an proje aşamasında da sona geldik. Projemiz tamamlandı. İnanılmaz güzel bir proje. Bu projeyi hazırlarken tabii ki her iki tarafta da yol genişletme çalışmalarını da önceden başlatmıştık. Şehrin iki yakasında trafik akışını rahatlatacak, yayaların hem yürüyüş amaçlı hem spor amaçlı keyifle kullanabileceği bir alana dönüştürüyoruz. Bu köprümüz, gidiş-gelişli hem araç trafiğine hem de yayaların kullanabileceği şekilde tasarlandı. Köprümüzün aşağıya bağlantı yolları dâhil dekoratif bir ışıklandırmayla çok güzel bir köprüyü Bingölümüze kazandırmış olacağız. Burada en önemli faydalardan biri de, trafik açısından ve ulaşım açısından çok ciddi bir rahatlama sağlanacak. Gerek Gündoğdu Kavşağı’ndaki gerek DSİ Kavşağı’ndaki Hastane Kavşağı ve diğer bağlantı yerlerinde trafiği ciddi anlamda rahatlatacak. Bu anlamda köprü projesini çok önemsiyoruz. Çok yakın bir zamanda ihale işlemlerinin başladığını vatandaşlarımıza duyuracağız” şeklinde konuştu.

Günlük 20 bin ekmek üretimi kapasiteli Halk Ekmek Fabrikası

Başkan Arıkan, Halk Ekmek Fabrikası açılması yönünde hazırlıklar yaptıklarını dile getirerek “Halk Ekmek Fabrikası Projemiz var. Gerekli hazırlıklar yapıldı. Yer konusunu kesinleştirdiğimiz projemiz tamamlanmak üzere. Halk Ekmek Fabrikamız tamamlanınca günlük 20 bin ekmek kapasiteli olacak. Şehrin farklı yerlerindeki büfelerden vatandaşlarımıza halk ekmeği ulaştıracağız” dedi.

Belediye Sosyal Tesisleri ile hasta refakatçileri için 70 yataklı konukevi projesi

Devlet Su İşleri (DSİ) hizmet binasının bulunduğu 28 dönümlük alanın Bingöl Belediyesi Sosyal Tesisleri’ne dönüştürüleceğini söyleyen Arıkan, “DSİ hizmet binasının olduğu yer, 28 dönümlük bir alan. Bu alan, bizim çok önemsediğimiz bir alandır. Mühendislik hizmetleri veren kurumların şehir dışına taşınması gerektiğine inanıyoruz. Yaptığımız istişareler neticesinde bu şehrin geleceğini planlayarak DSİ hizmet binası için yer tahsis edeceğiz. DSİ ile anlaştık. Et ve Süt Kurumu’ndan 39 dönümlük alanın kamulaştırmasını yaptık. DSİ hizmet binası trampa ile kamulaştırması yapılan alanda hizmet verecek. Belediye olarak burayı, şehrin yeni bir yaşam alanına dönüştüreceğiz. Burada 8 dönümlük bir alanın peyzajını yaparak Belediye’nin sosyal tesisleri olarak vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Hem açık alan hem de kapalı bir alan oluşturarak her zaman vatandaşlarımızın kullanabileceği şekilde, uygun rakamlarla ailece yemek yiyebilecekleri Belediye Sosyal Tesisleri olarak memleketimize hizmet edecek şekilde planlıyoruz.

Ayrıca, Müftülük binasının hemen alt tarafında yakın zamanda projesi tamamlanmak üzere olan 65-70 yataklı hasta-refakatçi konukevi projesi planlıyoruz. Yeni hastane binasına çok yakın olan bu yeri, hem insanların konaklayabileceği hem gelip yemek yiyebileceği, misafirhanesi ve sosyal tesisi ile çok rahat bir şekilde faydalanabileceği bir alana dönüştürüyoruz. Hasta refakatçisi vatandaşlarımız için bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Hastaneye ilçelerden gelen, kırsaldan gelen veya buna ihtiyacı olan insanlar bu hizmetten istifade edebilecek. Çok uygun rakamlarla bu misafirhaneyi, vatandaşlarımızın kullanabileceği bir konuma getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kimsenin suç işleme gibi bir özgürlüğü yoktur”

Belediye Başkanı Erdal Arıkan, açıklamasının son bölümünde, son günlerde gündemde olan ticari plaka usulsüzlüğü ile ilgili olarak adli sürecin devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Yapmamız gereken tüm iş ve işlemleri yaparak adli mercilere sunduk ve süreç şu an adli mercilerde. Yapılacak inceleme ve soruşturmalar neticesinde adli mercilerin titiz çalışmasıyla kamuoyu bilgilendirilecektir. Kim ne suç işlemişse karşılığını bulacaktır. Bunu açıkça söylemek istiyorum. Çok net bir tavır sergileyerek asla taviz vermeden attığımız bir adımla ve sonucunda idari inceleme ile gerek görevden alma gerek adli soruşturmanın başlamasına kadar bu işi ilk olarak duyuran ve yazışmalar yaparak ilgili yerlere bildiren kurum, Bingöl Belediyesi ve bizleriz. Bu konuyu kimse çok farklı yerlere götürmesin. Kendimizi çok iyi biliyoruz. Bir insan hata yapabilir, eksik olabilir ama suç işleyemez. Kimsenin suç işleme gibi bir özgürlüğü yoktur! Hata ayrı bir şeydir, suç işlemek ayrı bir şeydir. Biz şunu söyledik: Burada insanlar bir emaneti bize teslim etmişse, bir yetki vermişse, bizim o emanete sahip çıkmamız gerekiyor! Bunu kimsenin bize hatırlatmasına gerek yok! Nerede ve nasıl durmamız, hangi konumda olmamız gerektiğini de çok iyi biliyoruz! Bundan dolayı belediyenin kamuoyuna hiçbir şey yapmadığına yönelik bilgiler yansıtılmış olabilir. Ama bunlar, kesinlikle gerçeği yansıtmıyor! Biz bugün de söylüyoruz yarın da söyleyeceğiz. Bütün ekip arkadaşlarımızla sonuna kadar ilk günden tavrımızı ortaya koyduk. Arkadaşlarımız da en ufak bir taviz vermedi, bundan sonra da vermeyeceğiz. Bu noktada bizim yapmamız gereken neyse yapmışız. Burada ilk adımı atan da biziz, ortaya çıkaran da biziz! Bunu ilgili mercilere taşıyan da biziz! Hani bunun takdir edilmesi gerekirken bazı çevreler bunu bilinçli olarak farklı yerlere çekiyor. Biz bunlara da takılıp kalmıyoruz. Biliyoruz ki, bazı art niyetli çevreler kendileri buradan bir şeyler çıkarmak istiyor. Asla, buna da prim vermiyoruz. Yine söylüyorum: Bugüne kadar hangi belediye başkanı ya da sorumluluğu olan kaç tane insan böyle bir adım atmıştır? Muhakkak atmışlardır. Biz doğru yerdeydik ve doğru adımı attık. Doğru yerlere taşıdık. Bize gelen ihbar sonucunda böyle bir çalışma oluyor. Bir de olabilir, beş de olabilir, daha fazla da olabilir, daha az da olabilir. Biz de bunu öğreneceğiz. Resmi anlamda bunun yapılan bir işlemi olmadığı için bunu fark etmemiz mümkün değil! Zaten resmi bir işlem yapılmış olsa bunu görürsünüz. Bu yapılan denetim ve takiplerde bu ortaya çıkmış olur. Ama ne oluyor, gayri resmi yaptığı için hayali bir şey olduğu için bunu fark etmeniz mümkün değil! Burada bir kamu zararı da söz konusu değil, belediyenin uğradığı bir zarar söz konusu değil. Kimseyi de zan altında bırakmıyoruz. Kişinin suçu ispatlanana kadar masum olduğuna inanıyoruz. Bağlantılı olan kim varsa, soruşturma süreci tamamlandıktan sonra da yargıda gerekli tüm adımlar atılacaktır. Bizde zaten bunu bekliyoruz. Bir vatandaşın bir ihbarı sonucu oluyor. Şunu çok net söylüyoruz: İhbarda bulunan vatandaşın ismini açıklamıyoruz ki yarın başka durumlarda vatandaşlar korkmadan çekinmeden bir yanlışı çok rahat ihbar edebilsin. Bizim için önemli olan bir ihbarın gelmesi ve hemen akabinde harekete geçilmesi! İhbar gece saatlerinde geliyor. Başkan yardımcımız, başkan vekilimiz ve o günkü işten sorumlu yazı işleri müdürümüzle birlikte hemen bu arkadaşımızı o gece kuruma getiriyorlar. Orada yani tabiri caizse kendi sorgulamamızı alıyoruz. Yeri geliyor onu zorlayarak, tesadüf bir belge geçiyor. Bahsettiğimiz plaka tahsis belgesi! Belki onu görmesek yine bir asılsız ihbar olarak kabul edeceğiz. Sistemimizde kayıtlı bir şey yok, bunu görebileceğimiz bir şey yok. Sistemden yapılan resmi bir işlem yok! Bunu da sizinle özellikle paylaşmak istiyorum. Bu olayın duyurulması sürecinde biz 22 gün önce adli, idari tüm soruşturmalar, tüm çalışmaları başlatmışız. Bu çok değerli bir şey, bunun da görülmesini istiyoruz.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?