451 okunma

Ortopedik Engelliler İstedikleri Birime Kolaylıkla Ulaşabilecek

Yeni hükümet konağında, ortopedik engelli vatandaşların üst katlara çıkıp işlerini kolaylıkla yapabilmeleri için açık kapı biriminde tekerlekli sandalye hazır bulunduruluyor.

ABONE OL
Eylül 12, 2022 17:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BİNGÖL GÜNCEL TV – Uygulamayla ilgili Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “Hükümet Konağı girişinde bulunan Açık Kapı Bürosunca yapılan gözlemlerde binaya gelen ortopedik (yürüyemeyen) engellilerin üst katlara çıkmaları kucakta taşınma ile yapıldığı görülmüştür.

Bu kapsamda ilimizde sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösteren Bütün Engelliler Derneği (BEYKAD) ile görüşülerek Hükümet Konağında iş ve işlemlerini yapmak için gelecek olan engelli vatandaşlarımızın rahat hareket etmelerini sağlamak üzere 1 adet tekerlekli sandalye temin edilerek engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

Halit Beldek isimli ortopedik engelli vatandaşımız lise mezunu olan kızı Aleyna Beldek’i dershaneye yollamak istediğini fakat maddi durumunun yetersiz olmasından dolayı dershaneye yollayamadığını belirtmiştir.

Hemşehrimizin kızını dershaneye verebilmek için Açık Kapı Birimimizden yardım istemesi üzerine konu İlimiz Vali Yardımcısı Fatih Kaya’ya iletilmiş ve Vali Yardımcısı dershane ile görüşerek kızımızın dershane kaydını ücretsiz yaptırmıştır” denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

www.bingolguncel.tv / Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.