

BİNGÖL GÜNCEL TV - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, CHP'nin Türkiye'nin birinci partisi olduğunu vurgulayarak, yakın gelecekte iktidara geleceklerini söyledi. Özel, "Ya gelecek sene ya da ondan sonraki sene, cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanlar bizden olacak. Yolun sonu görünüyor," dedi.
İzmir'in Travması ve CHP'nin Değişimi
İzmir'de düzenlenen 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışında konuşan Özel, 14-28 Mayıs seçimlerinin İzmir'de yarattığı hayal kırıklığını hatırlatarak, CHP'nin değişimiyle birlikte Türkiye'nin de değişeceğini savundu. Özel, "İzmir, Atatürk’ün partisinin iktidar olmasını bekliyordu. Bu süreçte İzmir'de yaşanan karamsarlık ve umutsuzluk, CHP'nin değişimiyle birlikte yerini yeni bir başlangıca bıraktı," ifadelerini kullandı.
İktidara Giden Üç Anahtar
Partideki değişimi "üç anahtar" örneğiyle açıklayan Özel, CHP'nin gençlere, kadınlara ve teknolojiyi kullanmaya verdiği önemi vurguladı. Gençlerin ve kadınların partide ve yerel yönetimlerde daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirten Özel, "İzmir, CHP'de yaşanacak bir değişimin Türkiye'ye iyi geleceğine inanan ilk şehir oldu," dedi.
Fikir Hürriyeti ve Mağdurların Yanında Olma Sözü
Özel, düşünce özgürlüğüne verdikleri önemi vurgulayarak, tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’na destek verdi. Özel, "CHP, düşünce özgürlüğünü sonuna kadar savunuyor. Haksızlığa itiraz etmek önemlidir, biz mağdurların her zaman yanında olacağız," dedi.
Erken Seçim Sinyali
Konuşmasının sonunda erken seçim sinyali veren Özel, "Türkiye’nin birinci partisi olarak iktidara gelmeye hazırız. Yakında bakanlar, cumhurbaşkanı yardımcısı ve cumhurbaşkanı bizden olacak," diyerek, CHP'nin gelecekteki iktidar hedeflerine vurgu yaptı. [BGHA]
[ilgiliMakale icerik_id="23233"]
