Plaka Denetimlerinde Yeni Karar

İçişleri Bakanlığı, standart dışı Avrupa Pres Plaka (APP) kullanan sürücülere yönelik denetimlerde yeni bir düzenlemeye gitti. Bakan Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla, 1 Nisan'a kadar yapılacak denetimlerde cezai işlem uygulanmayacak, sürücülere rehberlik hizmeti verilecek.

featured
Plaka Denetimlerinde Yeni Karar Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Yeni Trafik Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle birlikte gündeme gelen ve sahte basım, kalın punto gibi özellikleriyle standart dışı kabul edilen APP plakalara yönelik denetimlerde esnekliğe gidildi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sürücülerin mağduriyet yaşamaması ve plakalarını standartlara uygun hale getirebilmeleri için denetimlerin 1 Nisan tarihine kadar yalnızca bilgilendirme ve rehberlik amacıyla yapılması talimatını verdi.

CEZALAR 140 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Yapılan yeni düzenlemeye göre, 1 Nisan tarihinden itibaren standart dışı plaka kullanmaya devam eden sürücülere ağır yaptırımlar uygulanacak. Yasaya aykırı yöntemlerle basılan plakaları kullanan sürücülere ilk seferde 140 bin lira, ihlalin tekrarı durumunda ise 280 bin lira idari para cezası kesilecek. Ayrıca, bu plakaları kullanan araçlar trafikten men edilecek ve sürücüler hakkında “resmi belgede sahtecilik” suçundan adli işlem başlatılabilecek.

PLAKA DEĞİŞİMİ NASIL YAPILACAK?

Haberde yer alan bilgilere göre, APP plaka kullanan sürücülerin değişim için şu adımları izlemesi gerekiyor:

  • İl veya ilçe trafik tescil müdürlüklerine müracaat edilerek işlem başlatılacak.
  • Trafik tescilden alınan evrakla notere başvurulacak.
  • Noterden alınan plaka basım makbuzu üzerindeki referans numarası ile ödeme internet üzerinden gerçekleştirilecek.
  • Ödeme işleminin ardından plaka basım atölyelerinde standartlara uygun yeni plakalar teslim alınacak.

Plaka Denetimlerinde Yeni Karar
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter