BIST 100
14.493,09 0,32%
DOLAR
46,3167 0,04%
EURO
53,8271 0,10%
GRAM ALTIN
6.460,12 0,21%
FAİZ
41,69 -0,17%
GÜMÜŞ GRAM
104,57 0,30%
BITCOIN
65.752,00 -0,05%
GBP/TRY
62,2820 0,13%
EUR/USD
1,1615 0,06%
BRENT
79,42 0,58%
ÇEYREK ALTIN
10.562,30 0,21%
Bingöl Açık
Bingöl hava durumu
17 °

Prof. Dr. Görür’den 5 Şehirde Deprem Uyarısı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’nin deprem riskine dikkat çekerek, özellikle beş kent için uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Görür’den 5 Şehirde Deprem Uyarısı!

BİNGÖL GÜNCEL TV - Prof. Dr. Naci Görür, bir hat ve beş kent için deprem uyarısında bulundu. Bilim Akademisi üyesi ve Yer Bilimci olan Görür, Türkiye'deki deprem riskine dikkat çekerek, "Her depremde 80-90 bin insanı bir gecede toprağa veremeyiz. Bu bize yakışmıyor. Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir.

Türkiye'de 5'in üzerinde depremler ölüme neden oluyor" dedi. Özellikle Antalya için önemli uyarılarda bulunan Görür, "Şimdi Tunceli, Pülümür, Bingöl yöresinin tehdit altında olduğunu düşünüyorum. Erzincan ile Bingöl, Karlıova arasında Kuzey Anadolu Fayı'nın bir kısmı geçiyor. O fay, en son 1794 yılında kırılmış. 7.2 büyüklüğünde deprem üretmiş" şeklinde konuştu.

Görür, Türkiye'nin gerçek beka meselesinin deprem olduğunu vurgulayarak, İstanbul'da büyük bir depremin ekonomik açıdan ülkeyi zora sokacağını belirtti. Deprem riski nedeniyle Marmara Bölgesi ve İstanbul'un stratejik yapısından dolayı hükümete önerilerde bulundu. "Marmara Bölgesi'ndeki sanayiyi Anadolu'ya taşıyın. Anadolu'ya altyapı yapın, sanayiyi teşvik edin. Deprem nedeniyle sanayi aynı anda tehdit altına girmez, İstanbul'un nüfusu azalır. Her şeyi Marmara Bölgesi'ne toplamışız. Stratejik olarak doğru değil" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ayrıca, Adana, Tunceli, Bingöl ve Hakkari gibi kentlere de dikkat çeken Görür, Kahramanmaraş depremleri öncesinde yıllarca o bölgede deprem beklentisini dile getirdi. "Şimdi Tunceli, Pülümür, Bingöl yöresinin tehdit altında olduğunu düşünüyorum. Erzincan ile Bingöl, Karlıova arasında Kuzey Anadolu Fayı'nın bir kısmı geçiyor. O fay, en son 1794 yılında kırılmış. 7.2 büyüklüğünde deprem üretmiş. Her 250 senede bir ortalama deprem üretiyor. Onun için oradan endişe ediyoruz" şeklinde uyarılarda bulundu. [BGHA]

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.