1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Sağlık Bakanı: Türkiye’de Eris Varyantı Tespit Edildi!

Sağlık Bakanı: Türkiye’de Eris Varyantı Tespit Edildi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla Türkiye'de Eris varyantının tespit edildiğini duyurdu.

BİNGÖL GÜNCEL TV – Bakan Koca, bu gelişmeyi “Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme” olarak nitelendirdi ve Eris varyantının düşük virülans (hasta etme gücü) özelliğine sahip olduğunu belirtti. Türkiye’de Referans Laboratuvarı tarafından yapılan inceleme sonucunda Eris varyantının 9 kişide görüldüğü tespit edildi. Bu kişilerin yurtdışı temaslı olduğu ve aynı ilde yaşadığı bilgisine yer verildi.

Sağlık Bakanı, mevcut tedbirlerin ve günlük yaşamın devam edeceğini vurgulayarak, Eris varyantının başka ülkelerde yaygın olduğunu ve Türkiye’de de ortaya çıkma olasılığının bulunduğunu belirtti. Ayrıca, büyüklerin ve kronik hastaların korunmasına özel önem verileceğini ifade etti.[BGHA]

Sağlık Bakanı: Türkiye’de Eris Varyantı Tespit Edildi!
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bingöl Güncel TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!