BIST 100
14.484,91 -0,71%
DOLAR
44,8706 -0,01%
EURO
52,9127 -0,01%
GRAM ALTIN
6.963,28 0,14%
FAİZ
39,62 0,97%
GÜMÜŞ GRAM
115,49 0,37%
BITCOIN
75.726,00 -0,77%
GBP/TRY
60,7806 0,02%
EUR/USD
1,1786 -0,02%
BRENT
95,48 5,64%
ÇEYREK ALTIN
11.384,95 0,14%
Bingöl Kapalı
Bingöl hava durumu
7 °

Türkiye ile Azerbaycan’dan 110 maddelik imza

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ile Azerbaycan arasında ticaretten enerjiye birçok alanı kapsayan 110 maddelik KEK 12. Dönem Eylem Planı’nın Bakü’de imzalandığını açıkladı.

G8xxMwaX0AAAams
Haber: Bingöl Güncel Tv

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kurumsal iş birliğinin en önemli mekanizmalarından biri olan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 12. Dönem Toplantısı’nın Bakü’de başarıyla tamamlandığını açıkladı.

Yılmaz, toplantı kapsamında 110 maddeden oluşan KEK 12. Dönem Eylem Planı’nın imzalandığını belirterek, bir önceki dönemde imzalanan eylem planında yüzde 78 oranında ilerleme sağlandığını, yeni dönemde bu kazanımların daha ileri bir aşamaya taşındığını ifade etti.

Yeni eylem planının; ticaret, enerji, eğitim, tarım, ulaştırma ve sanayi başta olmak üzere birçok alanda iş birliğini daha derin ve sonuç odaklı hale getireceğini vurgulayan Yılmaz, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ortaklığın yalnızca ikili ticareti büyütmekle kalmayıp, bölgesel ve küresel ölçekte değer üreten bir yapıya dönüştüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, dost ve kardeş Azerbaycan ile ortak üretim, ortak yatırım ve üçüncü ülkelerde ortak projeler geliştirme hedefi doğrultusunda ekonomik iş birliğinin kararlılıkla güçlendirildiğini dile getirdi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Azerbaycan hükümetine teşekkür eden Yılmaz, başta Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov olmak üzere tüm heyete misafirperverlikleri ve yapıcı katkıları için şükranlarını sundu. Yılmaz, KEK 12. Dönem Eylem Planı’nın her iki ülke için hayırlı olmasını temenni etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?