

Bingöl’de etkisini artıran yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezinde eğitime bir gün ara verildi. Karar, ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıklar ve güvenlik riskleri göz önünde bulundurularak alındı.
Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, il merkezinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarıyla birlikte yaygın eğitim merkezlerinde 23 Ocak 2026 Cuma günü eğitim öğretim faaliyetlerinin durdurulduğu bildirildi. Ayrıca Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı kreş ve gündüz bakımevlerinin de aynı gün kapalı olacağı belirtildi.
Açıklamada, kamu kurumlarında görev yapan engelli, hamile ve ağır kronik rahatsızlığı bulunan personelin yanı sıra çocuğu kreşe devam eden kadın çalışanların da idari izinli sayılacağı ifade edildi.
Yetkililer, vatandaşlardan hava koşullarına karşı dikkatli olmalarını isterken, kar yağışının seyrine göre gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.


