BIST 100
14.442,56 0,92%
DOLAR
45,1812 -0,01%
EURO
53,2051 0,32%
GRAM ALTIN
6.703,28 -0,19%
FAİZ
41,22 0,76%
GÜMÜŞ GRAM
109,52 2,16%
BITCOIN
78.783,00 0,43%
GBP/TRY
61,4110 -0,19%
EUR/USD
1,1721 -0,09%
BRENT
108,17 -2,02%
ÇEYREK ALTIN
10.959,86 -0,19%
Bingöl Kapalı
Bingöl hava durumu
11 °

Türk Büro-Sen’den Çözüm Çağrısı

Türk Büro-Sen Bingöl Şube Başkanı Salim Yatağan, 112 çağrı merkezi çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Foto_1715205220

BİNGÖL GÜNCEL TV - Türk Büro-Sen Bingöl Şube Başkanı Salim Yatağan, 112 çağrı merkezi çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Yaptığı açıklamada, Türk Büro-Sen'in Bakanlık ile yaptığı görüşmeler sonucunda alınan olumlu adımlara rağmen, artan iş yükü ve yeni eklenen görevlerle mevcut sorunlara yenilerinin eklenmekte olduğunu belirtti.

Türk Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 112 çağrı merkezi çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini içeren bir basın açıklaması yaptı. Bu açıklama, Bingöl'deki 112 çağrı merkezi önünde gerçekleştirildi. Türk Kamu-Sen Bingöl İl Başkanı Sedat Dursun ve diğer sendika başkanlarının da katıldığı açıklamada, Türk Büro-Sen Bingöl Şube Başkanı Salim Yatağan tarafından hazırlanan basın bildirisi okundu. Açıklamada, 112 çağrı merkezi çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar detaylı bir şekilde aktarıldı ve çözüm önerileri sunuldu.

Açıklamada, şu görüş ve ifadelere yer verildi: "112 Acil Çağrı Merkezi, devletin hayatımıza yeni giren bir kurumu olup insan hayatına dokunarak önemli bir görev üstlenmektedir. Personel, mesai mefhumu gözetmeksizin yoğun ve tempolu bir şekilde çalışmaktadır. Ancak, kurulduğu günden bugüne kadar yaşanan sorunlara rağmen, artan iş yükü ve yeni eklenen görevlerle mevcut sorunlara yenilerinin eklenmiş olduğu görülmektedir."

Bu kapsamda;

  • Ülke genelinde 112 çağrı merkezi çalışanlarının özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, meslek hastalıklarıyla mücadele için yıpranma hakkının tanınması, çalışma yönetmeliğinin güncellenmesi ve çalışma saatleri eşitsizliğinin giderilmesi, fazla çalışma ücretlerinin düzenlenmesi, personel sayısının artırılması ve vardiya düzenlemelerinin iyileştirilmesi gibi konularda Türk Büro-Sen'in çağrısı:
  • 112 çağrı merkezi çalışanlarının önemli görevlerini yerine getirmesi ve radyasyonlu ortamlarda çalışması nedeniyle karşılaşabilecekleri meslek hastalıklarıyla ilgili yıpranma hakkının verilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi.
  • Mevcut yönetmeliklerin günün şartlarına uygun hale getirilmesi, çalışma saatlerinin düzenlenmesi ve eşitsizliklerin giderilmesi.
  • 657 sayılı Kanunun ilgili maddeleri kapsamında fazla çalışma ücretlerinin düzenlenmesi ve tatil günlerindeki çalışmaların değerlendirilmesi.
  • Personel sayısının artırılması ve vardiya düzenlemelerinin gözden geçirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi.
  • Ara yönetici kadrolarının ihdas edilmesi ve personelin daha verimli çalışması için önlemler alınması.
  • İhtiyaç duyulan illerde yeni personel istihdamının sağlanması ve çağrı merkezi personelinin görevlerinin başka birimlere kaydırılmaması.
  • Toplu sözleşme gereği ek ödeme oranlarının düzenlenmesi ve adaletsizliklerin giderilmesi.
  • 112 çağrı merkezi çalışanlarının diğer kurumlarda çalışanlara benzer şekilde tayın bedeli gibi ödemelerden yararlanması için düzenleme yapılması.

Türk Büro-Sen'den 112 Çağrı Merkezi Çalışanlarına Güvence" Sendikamız, tespit edilen sorunların giderilmesi ve taleplerin karşılanması için çalışmalarını sürdürecek. Bu iyileştirmelerin personel memnuniyetini ve kurum aidiyetini artıracağını biliyoruz. 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının sorun ve taleplerinin takipçisi olacağımızı belirtiyor, basın mensuplarına ve çalışanlara katılımları için teşekkür ediyoruz.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?