Ankara’da, BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada 36 şüpheli tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 38 şüpheliden 2’si hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda 47 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Karar doğrultusunda Ankara’nın yanı sıra 15 ilde daha operasyon düzenlendi. Toplam 45 farklı adrese yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda arama ve el koyma işlemleri yapıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 10’unun farklı suçlardan cezaevinde bulunduğu tespit edildi.
Operasyon kapsamında 25 Eylül’de 33 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yürütülen çalışmaların devamında 5 şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltındaki şüpheli sayısı 38’e ulaştı.
ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 38 şüpheli, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki işlemlerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Savcılık tarafından 36 şüpheli için tutuklama, 2 şüpheli için ise adli kontrol talep edildi. Hakimlik, 36 şüphelinin tutuklanmasına, 2 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
SORUŞTURMANIN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ
Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki kişilerin bulunduğu helikopterin 2009 yılında düşmesiyle ilgili yürütülen soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında, savcılık tarafından FETÖ yapılanmasıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen faaliyetler çerçevesinde çeşitli suçlamalar yöneltildi. Şüpheliler hakkında ayrıca “tasarlayarak kasten öldürme” suçuna iştirak ve olayın gerçeklerinin ortaya çıkarılmasını engellemeye yönelik eylemlere ilişkin değerlendirmelerin bulunduğu belirtildi.
Soruşturma makamlarının yürüttüğü işlemlerin devam ettiği, dosya kapsamındaki incelemelerin sürdüğü kaydedildi.
AZİZ ÖNAL/BİNGÖL GÜNCEL TV
