

BİNGÖL GÜNCEL TV - Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman illeri, etkilenen bölgelerde verdiği zarar nedeniyle Genel Afet Bölgesi olarak kabul edilmiştir.
Açıklamada, bu illere ek olarak toplam 11 ilin ve Sivas'ın Gürün ilçesinin Genel Afet Bölgesi ilan edildiği belirtildi. Depremler, etkilenen 11 ili çevreleyen bazı illeri de etkilemiştir ve hasar tespit çalışmaları, Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman'daki bazı yerleşim yerlerinde değişen derecelerde hasarlı binalar tespit etmiştir.
Bu nedenle bu illerde depremlerden zarar gördüğü tespit edilen yerleşim birimleri de Genel Afet Bölgesi olarak kabul edilmiştir. Bu deklarasyonun, etkilenen bölgelerde iyileştirme ve rehabilitasyon çabalarını hızlandırmaya yardımcı olması bekleniyor.
