BIST 100
15.040,25 0,82%
DOLAR
45,2474 0,08%
EURO
53,2790 0,26%
GRAM ALTIN
6.860,55 0,60%
FAİZ
40,70 -0,85%
GÜMÜŞ GRAM
116,18 3,28%
BITCOIN
79.866,00 -1,91%
GBP/TRY
61,6552 0,24%
EUR/USD
1,1761 0,11%
BRENT
100,11 -1,15%
ÇEYREK ALTIN
11.217,00 0,60%
Bingöl Parçalı Az Bulutlu
Bingöl hava durumu
11 °
  • ANASAYFA
  • BİNGÖL
  • Bingöl Üniversitesi’nde Arı ve Arı Ürünleri Çalıştayı Düzenlendi

Bingöl Üniversitesi’nde Arı ve Arı Ürünleri Çalıştayı Düzenlendi

Bingöl Üniversitesi, “Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma Alanında Arı ve Arı Ürünleri Çalıştayı”na ev sahipliği yaptı.

Gz7iK4WWEAAgMtL
Haber: Bingöl Güncel Tv

Bingöl Üniversitesi, “Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma Alanında Arı ve Arı Ürünleri Çalıştayı”na ev sahipliği yaptı. Üniversite Konukevi’nde gerçekleştirilen çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarıyla başladı.

Çalıştayın açılışında Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Düzenleme Kurulu adına Prof. Dr. Abdurrahman Gül, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Merkez Başkanı Ziya Şahin konuşma yaptı.

Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik konuşmasında, Bingöl’ün zengin bitki örtüsü ve iklim yapısının arıcılık açısından önemli avantajlar sunduğunu belirtti. Üniversite olarak bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşma programı kapsamında arıcılık ve arı ürünleri alanında öncü çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Çelik, Bingöl Balı’nın coğrafi işaret ve Avrupa Birliği tesciliyle ulusal ve uluslararası düzeyde tanındığını vurguladı.

Çelik, yenilikçi teknolojiler ve akıllı kovan sistemleriyle izlenebilir bal üretiminin önemine dikkat çekerek, Arı ve Arı Ürünleri Üretimi Enstitüsü bünyesinde endemik bitkilerden süper gıda ve ilaç üretimi üzerine çalışmalar yapıldığını söyledi. Ayrıca TEKNOPARK iş birlikleri ve yerli markaların geliştirilmesinin sektöre yüksek katma değer sağlayacağını belirtti.

Çalıştay üç oturum halinde gerçekleştirildi. İlk oturumda bölgesel kalkınma ve arıcılığın ekonomiye katkısı, ikinci oturumda inovatif ürünler ve yapay zekâ uygulamaları, üçüncü oturumda ise arı hastalıkları ve eğitim başlıkları ele alındı. Program, genel değerlendirme ve sonuç raporunun paylaşılmasıyla sona erdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?