

AZİZ ÖNAL/TUNCELİ,(DHA)- Aygül Doku, geçmiş süreçte yaşananlara tepki göstererek, kendilerine uzun süre “intihar” iddiasının kabul ettirilmeye çalışıldığını söyledi. Doku, “Yaralı bir aileyi oraya götürüp ‘Yasını tutun, kızınız intihar etti’ dediler. Köprüde yapılan aramalarda dalgıçlar her defasında ‘Kızınız burada yok’ derken, bize sürekli aksi yönde telkinlerde bulunuldu” dedi.
Yaşanan sürecin kamuoyundan gizlenmeye çalışıldığını öne süren Doku, “7 yıldır öz kızımızı bizden aldılar, bizi kandırdılar. Dün Türkiye büyük bir zalimliğin örneğini bir kez daha gördü. Bu bir utançtır” ifadelerini kullandı.
Soruşturmayı yürüten savcılığa da değinen Aygül Doku, dosyada gelinen noktada kamuoyu desteğinin önemli rol oynadığını belirterek, “Eğer Gülistan’ın sesi duyurulmasaydı, kadınlar ‘Gülistan Doku nerede?’ demeseydi, bu dosya ‘intihar’ olarak kapatılacaktı” diye konuştu.
Anne Bedriye Doku ise kızının akıbetine ilişkin tek beklentisinin cenazesine ulaşmak olduğunu vurgulayarak, “Kızımın cenazesini istiyorum. Cenazesini almadan buradan gitmeyeceğim” dedi. [DHA]

