

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Merdan Yanardağ ve danışman Necati Özkan, yürütülen “siyasi casusluk” soruşturması kapsamında çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
Sabah saatlerinden itibaren Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, adliye çevresine vatandaş ve personel girişi kısıtlandı.
Yoğun güvenlik önlemleri
İmamoğlu ve beraberindeki isimlerin ifadeleri gün boyu sürdü. Adliye bahçesinde Çevik Kuvvet ekipleri konuşlandırılırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de saat 11.00 sularında adliyeye gelerek süreçle ilgili bilgi aldı. Öğle saatlerinde İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, CHP yöneticileri Suat Özçağdaş ve çok sayıda partili de adliye önünde yer aldı.
Özgür Özel’den meydanda açıklama
İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Özgür Özel, Çağlayan Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yaparak sürece tepki gösterdi.
Soruşturmada yeni detaylar
Aynı dosya kapsamında gözaltına alınan Melih Geçek ve Hüseyin Gün’ün de ifadeleri alınırken, Gün’ün savcılıkta etkin pişmanlıktan yararlanma talebinde bulunduğu öğrenildi.
Tutuklama kararı
İfade işlemleri tamamlanan Ekrem İmamoğlu, Merdan Yanardağ ve Necati Özkan, çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından “siyasi casusluk” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Diğer şüpheliler Melih Geçek ve Hüseyin Gün ise farklı dosyalardan tutuklu bulundukları gerekçesiyle yeniden cezaevine teslim edildi.

