1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Kılıçdaroğlu’na ‘Beşli çete’ davasında beraat

Kılıçdaroğlu’na ‘Beşli çete’ davasında beraat

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Beşli çete’ sözü nedeniyle Cengiz Holding’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mehmet Cengiz tarafından açılan 250 bin TL’lik tazminat davasında beraat etti.

BİNGÖL GÜNCEL TV – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Beşli çete’ sözü nedeniyle Cengiz Holding’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mehmet Cengiz tarafından açılan 250 bin TL’lik tazminat davasında beraat etti. Mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerinin haklı dayanaklara sahip olduğuna hükmetti.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, kararı Twitter hesabından duyurdu. Çelik, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun; ‘Beşli çete’ eleştirisi nedeniyle Mehmet Cengiz tarafından 250 bin TL istemli açılan davanın bugünkü duruşmasında, eleştirinin haklı dayanaklarını ortaya koyduk ve davayı kazandık. İstanbul Anadolu 18’inci Asliye Hukuk Mahkemesi davayı reddetti. Mehmet Cengiz ve benzerlerini üzmeye devam edeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun, 2021 yılında yaptığı bir konuşmada, “Beşli çete” diye tanımladığı Mehmet Cengiz, Sezai Bacaksız, Ömer Faruk Kalyoncu, Nihat Özdemir ve Şükrü İlkel ’in Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gittiklerini ve ihalelerden pay aldıklarını iddia etmişti. Bu sözler üzerine Mehmet Cengiz, Kılıçdaroğlu’na tazminat davası açmıştı.

Kılıçdaroğlu’na ‘Beşli çete’ davasında beraat
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bingöl Güncel TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!