BİNGÖL GÜNCEL TV – Panik ataklar sırasında göğüste sıkışma, çarpıntı, nefes darlığı, terleme ve boğulma hissi gibi belirtilerin görüldüğünü ifade eden Dr. Olgun, “Bu durum, insanların yaşam kalitesini düşüren ciddi bir sağlık sorunudur. Ataklar sırasında kişi aynı zamanda baş dönmesi, bayılacakmış hissi, vücutta karıncalanma ve titreme gibi belirtiler de yaşayabilir” dedi.
Sosyal Hayatı Kısıtlayabilir
Panik atakların sıklıkla tekrarlama korkusu nedeniyle kişiyi sürekli bir kaygı döngüsüne sokabileceğini söyleyen Dr. Olgun, bu durumun sosyal hayattan kaçınmaya ve yaşamın kısıtlanmasına yol açabileceğini vurguladı. Yardım alınmadığında panik atakların kalıcı hale gelerek kişinin işlevselliğini ciddi şekilde azaltabileceğine dikkat çekti.
Tedavi Mümkün
Panik bozukluğun tedavi edilebilir bir durum olduğunu belirten Dr. Olgun, ilaç tedavisi ve bilişsel davranışçı terapinin bu süreçte etkili olduğunu söyledi. “Tedavi edilmediği takdirde panik bozukluk, kişinin yaşam kalitesini ciddi ölçüde etkileyebilir. Ancak doğru tedavi ile bu sorun kontrol altına alınabilir” ifadelerini kullandı. [BGHA]
BÖLGE HABERLERİ
2 gün önceBİNGÖL
23 Mart 2025BİNGÖL
23 Mart 2025BİNGÖL
23 Mart 2025BİNGÖL
23 Mart 2025BİNGÖL
23 Mart 2025BİNGÖL
23 Mart 2025www.bingolguncel.tv / Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.