BIST 100
14.180,69 0,00%
DOLAR
43,6935 0,03%
EURO
51,8580 -0,04%
GRAM ALTIN
7.075,98 2,56%
FAİZ
35,79 0,03%
GÜMÜŞ GRAM
108,35 3,14%
BITCOIN
68.807,00 4,60%
GBP/TRY
59,6580 0,15%
EUR/USD
1,1869 -0,02%
BRENT
67,70 0,27%
ÇEYREK ALTIN
11.569,22 2,56%
Bingöl Kapalı
Bingöl hava durumu
7 °
  • ANASAYFA
  • BİNGÖL
  • Polisin HDP’li Ferhat Encü’ye tokat atmasına Bingöl’den tepki

Polisin HDP’li Ferhat Encü’ye tokat atmasına Bingöl’den tepki

HDP İstanbul İl Eş başkanı Ferhat Encü’ye, önceki gün Kadıköy’de yapılmak istenen basın açıklaması sırasında bir polisin tokat atılmasına HDP Bingöl İl Örgütü yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi.

Polisin HDP’li Ferhat Encü’ye tokat atmasına Bingöl’den tepki

BİNGÖL GÜNCEL TV - HDP İstanbul İl Eş başkanı Ferhat Encü’ye dün Kadıköy’de yapılmak istenen basın açıklaması sırasında bir polis tarafından tokat atıldı. Encü'ye atılan polis tokadı çeşitli illerden tepkiler sürerken Bingöl il örgütlerinden sert kınama açıklamaları geldi.

HDP'Lİ ENCÜ'NÜN GÖRDÜĞÜ POLİS ŞİDDETİ BİNGÖL'DE PROTESTO EDİLDİ

Bingöl’de Saat Kulesi önünde bir araya gelen HDP’liler burada bir basın açıklaması gerçekleştirerek polis saldırısına tepki gösterdi.

HDP’li grup adına konuşan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, AKP ve MHP iktidarı tarafından partilerine yönelik 2015 yılından beri sistematik baskı uygulandığını söyledi.



“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklamasında konuşan Aydemir açıklamasında “Dün İstanbul İl Eş başkanımız Ferhat Encü’ye karşı yapılan saldırı ahlak dışı, hukuk dışı, hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimiz şiddetle kınadığımız bir olaydır. Cezaevlerinde kalan, 30 yıl geçirmiş hükümlülerin şartlı tahliye olmaları gerekirken çok sıradan ve ceza infaz yasası hükümlerine aykırı bir şekilde suç işlenmekte, tahliye edilmesi gerekenler keyfi gerekçelerle salıverilmemektedir. Söz konusu hukuksuz uygulamalara yönelik adalet çağrısında bulunan annelerimize yönelik yapılan saldırıları insanlık dışı saldırıları şiddetle kınıyoruz “ diye konuştu.

Baskı yöntemleriyle HDP’nin geriletilemeyeceğini ifade eden Aydemir, “ AKP- MHP iktidarını hakka, hukuka, adalete ve hakkaniyete davet ediyoruz. Bir bumerang misali yapmış olduğunuz uygulamalar döner döner sizi de vurur. “ sözleri ile iktidara yüklendi.

“SALDIRI TÜRKİYE HALKLARINA YAPILMIŞTIR”

Aydemir; "Ferhat Encü’ye yapılan saldırının tüm partilere yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek şöyle konuştu : “ Bu saldırı AKP- MHP iktidarının Kürt halkının iradesini tanımama, Kürt halkına yönelik düşmanlıkta ısrar etmesinin bir örneği olarak yaşandı. Ama bunu bilsinler ki yapılacak ilk seçimde özellikle Kürtler sandıklarda verecekleri oylar ile AKP - MHP hükümetine en büyük tokattı atacaktır.” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?