BIST 100
10.628,63 -0,11%
DOLAR
42,2523 0,31%
EURO
49,2894 0,83%
GRAM ALTIN
5.656,70 -0,72%
FAİZ
40,20 0,15%
GÜMÜŞ GRAM
71,37 -1,38%
BITCOIN
98.432,00 -3,40%
GBP/TRY
55,8172 0,80%
EUR/USD
1,1640 0,41%
BRENT
62,84 0,21%
ÇEYREK ALTIN
9.248,70 -0,72%
Bingöl Kapalı
Bingöl hava durumu
9 °

TMMOB’den Bingöl’deki imar planına sert tepki!

TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulu, 1. sınıf tarım arazilerinin imara açılmasının tarımsal üretimi bitireceğini ve deprem riski yaratacağını belirterek, imar planına tepki gösterdi.

unblurimageai_tmmob--787x443
Haber: Bingöl Güncel Tv

TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulu, Bingöl Belediyesi’nin Kültür Mahallesi, İnalı Mahallesi ve Güveçli Köyü sınırları içinde yürütmek istediği imar genişleme planına tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, 1. sınıf sulu tarım arazisi olarak nitelendirilen 238 hektarlık alanın imara açılmasının, hem kentin tarımsal üretimini sona erdireceği hem de deprem riski açısından ciddi tehlike oluşturacağı belirtildi.

Açıklamada, kentin konut ihtiyacının olduğu kabul edilmekle birlikte, seçilen bölgenin yanlış olduğu vurgulandı. “Bu alan, kentin en verimli tarım topraklarından biridir. Yapılaşmaya açılması, Bingöl’de tarım ve hayvancılığın bitme noktasına gelmesine yol açacaktır” denildi. Ayrıca, söz konusu bölgede Devlet Su İşleri’nin açık sulama kanalı ve dere yataklarının bulunduğu, planlanan kapalı sistem sulama projesinin ise henüz proje aşamasında olduğu hatırlatıldı.

Kurul, Devlet Su İşleri ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün olası olumlu görüşlerinin, kendi mevzuatlarıyla çelişeceğini belirterek, “Bu iki kurumun vereceği olumlu bir karar, kente verilebilecek en büyük zararlardan biri olacaktır” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Bingöl’ün 1. derece deprem bölgesi olduğuna da dikkat çekilerek, “Yumuşak ve sıvılaşma riski yüksek zeminlerde imar genişlemesi, olası bir depremde ciddi can kayıplarına yol açabilir. Bu plan kamu yararına değil, kamu zararına neden olacaktır” denildi.

TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulu, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve DSİ 94. Şube Müdürlüğü başta olmak üzere tüm kurumlara çağrıda bulunarak, “Bu yanlıştan dönülmezse, halkımızla birlikte her türlü demokratik ve hukuki mücadeleyi sürdüreceğiz” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?