859 okunma

Mahkeme Heyeti Kiğı’da Keşif Yapacak

Bingöl'ün Kiğı İlçesine bağlı Eskikavak Köyünde kurulmak istenen maden ocağına karşı yöre halkının dava açması üzerine mahkeme heyeti bölgede keşif yapma kararı aldı.

ABONE OL
Eylül 29, 2022 06:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BİNGÖL GÜNCEL TV – Kiğı İlçesi Eskikavak Köyünde yapılması planlanan ancak daha önce mahkeme kararıyla iki defa ÇED kararı iptal edilen Kurşun-Çinko-Gümüş Maden Ocağı için haziran ayında yeniden ÇED olumlu kararı verildi.

Kararın iptal edilmesini isteyen bölge dernekleri, maden ocağının kurulmaması ve verilen ÇED olumlu kararının iptal edilmesi için Erzurum Bölge İdare Mahkemesinde dava açtı.

Bunun üzerine Erzurum Bölge İdare Mahkemesi, Kurşun-Çinko-Gümüş Maden Ocağının yapılmak istendiği alanda 5 Ekim 2022 tarihinde keşif yapacak.

BİNGÖL’DE 113 MADEN SAHASI BULUNUYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir önergeye verdiği cevapta,  “Bingöl ilinde 81’i maden ruhsatı, 32’si hammadde üretim izinli saha olmak üzere toplam 113 maden sahası bulunmakta olup, söz konusu ocaklardan maden türü olarak altın, bakır, kurşun çinko, gümüş demir, kalker, krom, linyit, kömür çıkarılmaktadır. Bu ilimizde açılması planlanan maden işletmesi projesi sayısı ise 13’tür” demişti.

Bakan Dönmez, maden ocaklarının 3’ünün Adaklı ’da, 23’ünün Genç’te, 9’unun Karlıova’da, 13’ünün Kiğı’da, 22’sinin Bingöl Merkez’de, 7’sinin Solhan’da, 1’inin Yayladere’de ve 3’ünün Yedisu’da bulunduğunu açıklamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.