BIST 100
14.092,97 0,80%
DOLAR
47,1821 0,05%
EURO
53,8946 -0,13%
GRAM ALTIN
6.083,38 -0,16%
FAİZ
41,71 0,53%
GÜMÜŞ GRAM
86,43 1,88%
BITCOIN
64.365,00 -0,19%
GBP/TRY
63,5194 0,05%
EUR/USD
1,1416 -0,20%
BRENT
88,15 0,06%
ÇEYREK ALTIN
9.946,32 -0,16%
Bingöl Açık
Bingöl hava durumu
33 °
  • ANASAYFA
  • BİNGÖL
  • Bayındır: “Cumhurbaşkanlığı Seçimi Önünde Güçlü Duruyor: Türkiye’nin Geleceği Tehlikede”

Bayındır: “Cumhurbaşkanlığı Seçimi Önünde Güçlü Duruyor: Türkiye’nin Geleceği Tehlikede”

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu ve Yeşil Sol Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl’de ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bayındır: “Cumhurbaşkanlığı Seçimi Önünde Güçlü Duruyor: Türkiye’nin Geleceği Tehlikede”

BİNGÖL GÜNCEL TV - Toplantıda Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır,” Türkiye'nin kaderini değiştirebilecek cumhurbaşkanlığı seçiminin üç gün sonra gerçekleşeceği vurguladı.

Bayındır, Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye'nin geleceğinde kritik rol oynayacağını belirtti. Ayrıca seçimin rejim değişikliği için bir dönüm noktası olabileceğinin altını çizdi.

DBP Eş genel başkanı Bayındır, Türkiye'nin zor şartlarla karşı karşıya olduğunu ve önümüzdeki üç gün içinde seçim sürecine gireceğini ifade etti. Bu seçimin ülkenin kaderini belirleyecek çok önemli bir an olduğunu ve antidemokratik uygulamalarla yönetmeyi amaçlayan bir iktidarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. HDP ve Yeşil Sol Partisi'nin demokrasi, özgürlük, adalet, eşitlik ve hukukun üstünlüğünün gereğini göz önünde bulundurarak duruşunu net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.



Basın toplantısında ayrıca kamusal alanda süregelen tartışmalara da dikkat çekti. Boykot tartışmalarının ve sandığa gitmeme konusunun geçerli olmadığını belirtti. 14 Mayıs seçimlerinde aldıkları tavırla bölge halkının 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aktif olarak katılarak antidemokratik uygulamalara karşı güçlü bir duruş sergileyeceğine inanıyoruz.

28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda net bir tavır sergilediklerini ifade eden, Bayındır, HDP ve Yeşil Sol olarak baskı ve antidemokratik uygulamalarla yönetmeye çalışan bir iktidara karşı olduklarını vurguladı. Parti, bu rejime karşı olduklarını açıkça ifade etti.

Bayındır, kamusal alanda tartışmalar yaşandığını ancak boykot, sandığa gitmeme gibi konuların kendileri için geçerli olmadığını belirtti. 14 Mayıs'ta bölge halkının sergilediği duruşu dikkate aldıklarını ve 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine halkın güçlü bir şekilde katılacağına inandıklarını belirterek, antidemokratik uygulamalara karşı olduklarını açıkça ortaya koydu. Bayındır, bu süreçte Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini belirterek, Türkiye'de hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi ve insan haklarını gözetme yükünün yalnızca kendisine ait olmadığını vurguladı. Özgürlük, adalet, eşitlik ve barışın ancak halkın özgür ve eşit mücadelesi ve direnişiyle sağlanabileceğine inanıyoruz.” dedi.


[ilgiliMakale icerik_id="9136"]

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?