

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu ve oğlu Selim İmamoğlu, “rüşvet” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlamalarıyla ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade vermek üzere emniyete gitti.
Soruşturma sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan CHP lideri Özgür Özel, Dilek İmamoğlu’nun diplomatik pasaportunun iptal edildiğini belirterek tepki gösterdi.
Özel, yaptığı açıklamada, “Dilek Hanım, Ekrem Bey’e verilen bir uluslararası ödülü almak üzere yurtdışına çıkacaktı. Ancak kendisine pasaportunun iptal edildiği bildirildi. Büyükşehir Belediye Başkanlarının eşlerine Meclis kararıyla verilen diplomatik pasaportu iptal etmişler. Şu anda Ekrem İmamoğlu hâlâ seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. Hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı dahi yok” dedi.
Soruşturmadaki gizlilik kararına da değinen Özel, “Babasına yönelik iddialar basına servis ediliyor ama lehe deliller paylaşılmıyor. Bu adil bir yaklaşım değil. Bu nasıl devlet yönetimi?” ifadelerini kullandı.

