

Bingöl Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı ile İş Birliği Yapan Üniversiteler 4. İstişare Toplantısı'na Katıldı. “Türkiye Maarif Vakfı ile İş Birliği Yapan Üniversiteler 4. İstişare Toplantısı” ülkenin dört bir yanından 66 üniversitenin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantıya TMV Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Mustafa Özdil, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, vakıf meclisi ve yönetim kurulu üyeleri ile akademik ve idari temsilciler katıldı.
Etkinliğin amacı, TMV'nin yükseköğretim kuruluşlarıyla iş birliğini güçlendirmek ve ortak projeleri daha etkin hale getirmekti. Toplantıda üniversitelerden gelen öneri ve talepler değerlendirilirken, vakıf ile üniversiteler arasında bilgi ve deneyim paylaşım mekanizmasının geliştirilmesi hedeflendi. Sunumların ardından Prof. Dr. Erdal Çelik ve üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu rektörler, istişare oturumunda iş birliği alanlarına ilişkin görüş ve önerilerini paylaştılar.
Toplantıda, üniversitelerin TMV ile geliştirebileceği yeni proje alanları ve iş birliği modelleri ele alındı. Toplantıya katılım, Bingöl Üniversitesi'nin ulusal düzeyde eğitim ve iş birliği ağlarında aktif rol aldığını bir kez daha ortaya koydu.

