BIST 100
13.981,05 -1,90%
DOLAR
47,1588 0,14%
EURO
53,9628 0,02%
GRAM ALTIN
6.093,03 1,19%
FAİZ
41,49 0,95%
GÜMÜŞ GRAM
84,84 0,83%
BITCOIN
63.896,00 -0,28%
GBP/TRY
63,4890 -0,20%
EUR/USD
1,1439 -0,03%
BRENT
88,10 4,59%
ÇEYREK ALTIN
9.962,10 1,19%
Bingöl Az Bulutlu
Bingöl hava durumu
21 °

Vali Çelik Deprem Gerçeğine Hazır Olmalıyız

Bingöl Valisi Cahit Çelik, kurum ziyaretleri kapsamında İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünü ziyaret etti.

WhatsApp-Image-2026_01_27-at-165054
Haber: Bingöl Güncel Tv

Vali Çelik, AFAD İl Müdürü Atilla Uzun ve şube müdürleri tarafından karşılandı. Ziyaret kapsamında AFAD birimlerini gezen Çelik, personelle tanışarak kurumun ekipman kapasitesi ile stok depolarını yerinde inceledi.

Vali Çelik’in ziyareti, AFAD Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısıyla devam etti. Toplantıda AFAD İl Müdürü Atilla Uzun, yürütülen çalışmalar ve afetlere yönelik hazırlıklar hakkında detaylı bir sunum yaptı.

Sunumun ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Cahit Çelik, Bingöl’ün deprem riski yüksek iller arasında yer aldığına dikkat çekerek, kurumsal kapasitenin sürekli güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu vurgulayan Çelik, “Depremin ne zaman ve hangi saatte olacağını bugünkü teknolojiyle önceden bilmek mümkün değil. Ancak bu gerçekle yaşamayı öğrenmek ve her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Bilinçli, planlı ve güçlü bir hazırlık süreci yürütmemiz gerekiyor” dedi.

“DEPREM ÖLDÜRMEZ, BİNALAR ÖLDÜRÜR”

Vali Çelik, yapı güvenliğinin hayati öneme sahip olduğunu belirterek, “Bugün sıkça dile getirilen ‘Deprem öldürmez, binalar öldürür’ sözü son derece anlamlıdır. Yapı yönetmeliklerine uyulmadan inşa edilen, taşıyıcı sistemi zayıflatılan veya kaçak kat çıkılan binalar, büyük felaketlere yol açmaktadır” ifadelerini kullandı.

Görev süresi boyunca bu konunun takipçisi olacağını ifade eden Çelik, kaymakamlara gerekli talimatların verildiğini belirterek, “Çocuklarımıza güvenli ve yaşanabilir bir şehir bırakmak istiyorsak işimizi sağlam, doğru ve düzgün yapmak zorundayız” diye konuştu.

Bingöl’ün Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu fay hatlarının kesişimine yakın bir bölgede bulunduğunu hatırlatan Çelik, bu nedenle küçük sarsıntıların dahi etkili olabildiğini söyledi.

Afetlere karşı hazırlıkların her zaman canlı tutulacağını vurgulayan Vali Çelik, “Yangın, heyelan, çığ ve boğulma gibi afetlerle de karşılaşıyoruz ancak sonuçları itibarıyla en yıkıcı afet depremdir. İlimizi her türlü afete karşı daha güvenli ve hazır hale getirmek için kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Vali Çelik, konuşmasını “Rabbim memleketimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” sözleriyle tamamladı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?