454 okunma

Vatandaşlar susuzlukla mücadele ediyor

Yenimahalle, Yenişehir, Yeşilyurt, Saray, Kaleönü ve Kültür mahallelerinde ciddi su sıkıntılarının yaşandığını belirten Aydemir, yerel yönetimlerin su sorununu geçiştirdiğini söyledi.

ABONE OL
Kasım 24, 2022 09:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BİNGÖL GÜNCEL TV – HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Bingöl’de vatandaşların susuzluk ile yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Bingöl’de yaşanan su sıkıntısı ile ilgili meclise soru önergesi veren Aydemir, “Bingöl İli; Yenimahalle, Yenişehir Mahallesi, Yeşilyurt Mahallesi, Saray Mahallesi, Kaleönü Mahallesi ve Kültür Mahallesi ile merkez köylerin tamamı susuzluk ile yaşam mücadelesi vermektedirler. Hemen her gün tarafımıza iletilen su kesintileri sıkıntısı şehrin kangrenleşmiş sorunu haline gelmiştir. Yerel yönetimlerin sürekli olarak projelerden bahsedip su sorununu geçiştirdiklerini iddia eden halkımız, büyük bir öfke yaşamaktadır. Su sorunundan sebeple mahallelerde eylemler dahi yapan Bingöl halkı halen kalıcı bir çözüme kavuşamamıştır. Son zamanlarda yapılan sondaj çalışmalarının da çare olmadığını ifade eden halkımız, sondajların direkt su borularına bağlandığını bunun da içme suyunda sağlığı tehdit ettiğini ifade etmişlerdir. Bu konunun da acilen araştırılarak, söz konusu mahallelerimiz de yaşanan su sıkıntılarının çözümü hayati derecede önem arz etmektedir” dedi.

Aydemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması istemiyle meclise sunduğu önergede, “-Yıllardır yaşanan su kesintileri ile ilgili bir açıklama yaparak gerekçeleri halkımıza sunacak mısınız?

-Su kesintilerini sürekli olarak projelerle geçiştiren yerel yönetimlerin projeleri nelerdir? Bu projeler hayali midir? Bunları kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

-Su kesintilerinin, suya en fazla ihtiyaç duyulduğu saatlerde yapılmasının gerekçeleri nelerdir?

-İddia edildiği gibi yapılan sondajlar direkt su borularına mı bağlanmıştır? Bu konuda bir soruşturmanız olacak mı?

-Arıtmasız bağlantıların insan sağlığını tehlikeye attığı herkesin malumu. Bu suçu işleyenler hakkında bir soruşturma başlatacak mısınız?

-Bingöl’ün mahalleleri ve köylerinin yaşadıkları su sıkıntılarını tamamen çözebilecek bir çalışmanız olacak mı?” diye sordu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

www.bingolguncel.tv / Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.