BIST 100
14.442,56 0,92%
DOLAR
45,1812 -0,01%
EURO
53,2051 0,32%
GRAM ALTIN
6.703,28 -0,19%
FAİZ
41,22 0,76%
GÜMÜŞ GRAM
109,52 2,16%
BITCOIN
78.198,00 0,42%
GBP/TRY
61,4110 -0,19%
EUR/USD
1,1721 -0,09%
BRENT
108,17 -2,02%
ÇEYREK ALTIN
10.959,86 -0,19%
Bingöl Kapalı
Bingöl hava durumu
13 °
  • ANASAYFA
  • BİNGÖL
  • Bingöl’de Engelliler 13 Haziran’da Belediyede Toplanacaklar

Bingöl’de Engelliler 13 Haziran’da Belediyede Toplanacaklar

hizmet-binasi

BİNGÖL GÜNCEL TV - Bingöl Engelliler Platformu adına açıklama yapan Mücahid Korkutata, yıllardır devam eden ulaşım sorunlarının artık tahammül edilemez bir noktaya geldiğini söyledi. Korkutata, “Bingöl’de yıllardır çözülemeyen engellilerin ulaşım sorunu artık sadece bir belediye hizmet aksaklığı değil; açık bir hak gaspı, ayrımcılık ve insan onuru ihlali boyutuna ulaşmıştır” dedi.

Engelli bireylerin şehir içi toplu taşımada sistematik olarak mağdur edildiğini dile getiren Korkutata, “Toplu taşıma araçlarına alınmıyoruz, rampalar açılmıyor, akülü sandalye kullananlar geri çevriliyor. Ücretsiz taşıma sesi araç içerisinde bilinçli olarak susturuluyor. Bu ağır ihlaller, sosyal devlet anlayışına gölge düşürüyor” ifadelerini kullandı.

“Resmi Görüşmelerden Sonuç Çıkmadı”

Valilik ve belediye ile yapılan resmi görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirten Korkutata, “Bingöl Özel Halk Otobüsleri İşletmeleri, ne bir eğitimden geçirilmiş ne de engelli bireylerin yasal haklarına saygı göstermektedir. Fahiş kart ücretleriyle haklarımız gasp ediliyor. Engelli raporları keyfi gerekçelerle iptal ediliyor. Yıllardır dile getirilen sorunlara rağmen kalıcı ve yapısal hiçbir adım atılmadı” dedi.

13 Haziran’da Belediye Önünde Toplanacaklar

Engelli vatandaşlar, seslerini duyurmak amacıyla 13 Haziran 2025 Cuma günü saat 18.00’de Bingöl Belediyesi önünde toplanacaklarını açıkladı.

Korkutata açıklamasında, “Bingöl Engelliler Platformu bileşenleri olarak bu adaletsizliklere karşı sesimizi yükseltiyoruz. Tüm halkımızı, siyasi partilerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı ve basın mensuplarını dayanışmaya çağırıyoruz. Engelli olmak suç değil, haklarımızı savunmak onurumuzdur. Ulaşım hakkı engellenemez” ifadelerini kullandı.[BGHA]


[ilgiliMakale icerik_id="30231"]

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?