

Son Valiler Kararnamesi ile Bingöl Valiliği’ne atanan Niğde Valisi Cahit Çelik, yaklaşık 2,5 yıldır görev yaptığı kentten, düzenlenen törenle gözyaşları arasında uğurlandı. Vali Çelik, "Buradan ayrıldığım için gerçekten üzüntülüyüm. Önemli olan insanın görev yaptığı yerde gönül bağı kurmasıdır" dedi.
Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Niğde Valiliği görevinden Bingöl Valiliği’ne atanan Vali Cahit Çelik için valilik binası önünde veda töreni düzenlendi. Törene il protokolü, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Çelik’e yoğun ilgi gösteren Niğdeliler, vedalaşma sırasında duygusal anlar yaşadı. Bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
'NİĞDELİ HEMŞERİLERİMİN GÖNLÜNDE OLDUĞUMU BİLİYORUM'
Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Vali Cahit Çelik, görev süresi boyunca Niğde halkıyla güçlü bir gönül bağı kurduğunu vurguladı. Çelik, "Bu güzel memlekette; şehitler diyarına, dağına, taşına, toprağına hayran olduğum memlekette görev yaptım. Önemli olan insanın görev yaptığı yerde gönül bağı kurmasıdır. Allah’ıma şükürler olsun, burada görev yaptığım süre içerisinde ben Niğdeli hemşerilerimin gönlünde olduğumu biliyorum" diye konuştu.
'20 YIL ÖNCE KAYMAKAM OLARAK GÖREV YAPTIĞIM MEMLEKETE GİDİYORUM'
Niğde'den ayrıldığı için üzüntü duyduğunu dile getiren Vali Çelik, görev süresince kendisine destek verenlere teşekkür ederek şunları söyledi:
"Bana her daim destek veren tüm Niğdeli hemşerilerime, tüm kamu çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Buradan ayrıldığım için gerçekten üzüntülüyüm. 20 yıl önce kaymakam olarak görev yaptığım memlekete gidiyorum. İnşallah Bingöl’de de insanların gönlüne girerim. Bingöl’de de bir ağabeyiniz, bir kardeşiniz var. Gönlüm de, kapım da sizlere her zaman açık. Allah’a emanet olun."
Konuşmasının ardından alandakiler tarafından alkışlanan Vali Cahit Çelik, yeni görev yeri Bingöl’e gitmek üzere kentten ayrıldı.

