

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde bel kayması ameliyatı olan 87 yaşındaki Mesure Toker isimli kadını ziyaret eden doktorun küfür içeren sözler sarf ettiği anlar sosyal medyada paylaşıldı. Hastane yönetimi doktor hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.
Muğla Milas’ta yaşayan Mesure Toker, geçtiğimiz çarşamba günü bel kayması şikayetiyle hastaneye başvurdu ve aynı gün ameliyat oldu. Ertesi sabah hastayı ziyaret eden Algoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. O. N. A., hastanın “Beni siz değil, başkası ameliyat etti” şeklindeki sözlerine sinirlendi. Doktor, hastaya ve hasta yakınına karşı hakaret ve küfür içeren ifadeler kullandı. Bu anlar, odaya giren bir kişi tarafından kaydedildi ve görüntüler sosyal medyada yayınlandı.
Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından hastane yönetimi bir açıklama yaptı. Açıklamada, doktorun davranışlarının kabul edilemez olduğu ve hukuki sürecin başlatıldığı belirtildi. Ayrıca hastanın ve hasta yakınlarının mağduriyetinin giderilmesi için gerekli adımların atılacağı ifade edildi.
Bu olay, doktorun mesleki etik kurallarına aykırı davranması ve hastanın duygularını incitmesi nedeniyle büyük tepki topladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde doktorun kullandığı küfürler nedeniyle çok sayıda yorum yapıldı.
